Sound system not playing audio music from phone

Discussion in '2005 - 2015 Toyota Tacoma' started by medbams, Aug 11, 2019.

  1. medbams

    medbams New Member

    Any luck about my car not playing audio via Bluetooth or iPod?
     
  2. Avatar

    Tacoma Forum Sign Up!

    Join TacomaForum.com Today - It's Totally Free!

    Are you a Toyota truck fan? If so we invite you to join TacomaForum.com. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Toyota Tacoma Fans to meet online.
    Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Toyota Tacoma fans. Whether your an old timer or just bought your Tacoma you'll find that TacomaForum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

    Join TacomaForum.com Today! JOIN FOR FREE

  3. Scott Wyman

    Scott Wyman Well-Known Member

    Is it properly paired with the truck? Can you make and answer calls with the phone?
     
    B-Man likes this.
  4. whippersnapper02

    whippersnapper02 Negative Nancy

    What year?
     
    Scott Wyman likes this.
  5. OP
    medbams

    medbams New Member

    2012
     
  6. OP
    medbams

    medbams New Member

    Can make calls with it. But not able to play music via Bluetooth or the usb
     
    Scott Wyman likes this.
  7. Scott Wyman

    Scott Wyman Well-Known Member

    Ok, then its paired properly, so it's likely a setting on your phone. What kind and series of phone do you have?
     
  8. justinv916

    justinv916 New Member

    Try going to the Bluetooth screen and make sure that your device is connected as the phone and the audio device.
     
    Scott Wyman likes this.
  9. ArnoldzzQ

    ArnoldzzQ New Member

    justinv916, it remembers me a time when I was trying to install my new 6.5-inch speakers and there were some issues with all these connections and wires all around the car.
     
  10. Bogunn

    Bogunn Well-Known Member

    Try to look at the Bluetooth settings and make sure that you have allowed access to all features/functions.
    Also check to make sure the volume is up the phone. Sounds simple but sometimes that’s what it is.
    If that doesn’t work uninstall and reconnect your phone to the head unit.
     
    B-Man likes this.
  11. OP
    medbams

    medbams New Member

    Eventually had to change a module before it worked
     

Share This Page